Oosterse spitskool

Oosterse spitskool

Vandaag heb ik spitskool op Oosterse wijze gemaakt. Het recept bevat weinig koolhydraten en staat binnen no time op tafel, een win-win situatie dus!

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 rode uien
2 winterpenen
2 tenen knoflook
200 gram mager rundergehakt
2 eetlepels ketjap
2 theelepels sambal
1 theelepel gember
1 spitskool
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Snijd de rode ui in halve ringen en de winterpeen in partjes
– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de rode ui en winterpeen
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg het gehakt, de ketjap, sambal en gember toe en rul het geheel gaar
– Snijd de spitskool in reepjes en roerbak dit mee met het gehaktmengsel
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en spitskool apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *