Ovenschotel met bloemkool en tomatensaus

Ovenschotel met bloemkool en tomatensaus

Als ik een drukke dag voor de boeg heb, maak ik vaak de avond van tevoren al een ovenschotel. Die hoef ik dan alleen nog in de oven te schuiven. Deze ovenschotel met bloemkool en tomatensaus is koolhydraatarm, dus ook nog een gezonde keuze!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

1 bloemkool
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels paprikapoeder
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram mager rundergehakt
500 gram tomatenpassata
20 gram verse basilicum
50 gram geraspte 30+ kaas

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de bloemkool in roosjes
– Doe de bloemkool in een ovenschaal met de olijfolie, paprikapoeder en naar smaak peper en zout en meng het geheel goed door elkaar
– Zet de ovenschaal alvast 15 minuten in de oven
– Schep de bloemkool regelmatig om
– Snijd de ui in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het gaar
– Voeg tot slot de tomatenpassata en basilicum toe, meng het geheel goed door elkaar en breng het tegen de kook aan
– Haal de ovenschaal uit de oven en schep het gehaktmengsel over de bloemkool heen
– Bestrooi het geheel met de geraspte kaas
– Zet de ovenschaal nogmaals 15 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *