Ovenschotel met broccoli en macaroni

Ovenschotel met broccoli en macaroni

Een lekker en makkelijk recept voor een doordeweekse dag. Bijkomend voordeel: je kan deze ovenschotel van tevoren al maken, zodat je deze na een lange dag werken alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven!

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 ui
200 gram mager rundergehakt
2 tenen knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
400 gram tomatenblokjes
1 stronk broccoli
100 gram (volkoren) macaroni
50 gram geraspte 30+ kaas

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de ui in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het gaar
– Voeg hier vervolgens de paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en naar smaak peper en zout aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Snijd de broccoli in kleine roosjes
– Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking
– Voeg de broccoli na 2 minuten toe en laat het geheel nogmaals 5 minuten koken
– Meng het gehaktmengsel en de macaroni en broccoli door elkaar en doe dit in een ovenschaal
– Bestrooi het geheel met de geraspte kaas
– Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *