Paddenstoelenbouillon

Paddenstoelenbouillon

Een heldere, smaakvolle soep met verschillende soorten paddenstoelen. Heerlijk als voorgerecht, maar ook als lichte lunch!

Ingrediënten (voor 8 personen):

1 ui
150 gram champignons
150 gram kastanjechampignons
150 gram oesterzwammen
2 tenen knoflook
2 liter groentebouillon
2 takjes verse tijm
10 gram verse bieslook
2 eetlepels ketjap

How to:

– Snipper de ui, snijd de champignons en kastanjechampignons in schijfjes en de oesterzwammen in stukjes
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg hier vervolgens de paddenstoelen aan toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur bakken
– Voeg hier vervolgens de groentebouillon en takjes tijm aan toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur
– Haal de takjes tijm uit de soep
– Snijd de bieslook fijn
– Voeg de bieslook en ketjap toe en roer het geheel nogmaals goed door elkaar
– Breng op smaak met peper en zout



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *