Panna cotta met frambozen

Panna cotta met frambozen

Panna cotta is een klassiek Italiaans dessert. Letterlijk betekent het ‘gekookte room’. Dit is dan ook de basis van dit recept, met de zoetzure smaak van de frambozensaus als fijne tegenhanger. Heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 personen):

500 ml slagroom
80 gram kristalsuiker
1 vanillestokje
3 blaadjes gelatine
250 gram frambozen
25 gram poedersuiker
1 eetlepel citroensap

How to:

– Doe de slagroom in een pannetje en breng deze tegen de kook aan
– Voeg de kristalsuiker toe en meng het geheel goed door elkaar
– Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer het merg en het vanillestokje beiden door de slagroom heen
– Laat het geheel 12 minuten op een laag vuur staan, zonder dat het aan de kook raakt
– Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
– Haal het pannetje van het vuur en haal het vanillestokje eruit
– Knijp de blaadjes gelatine stuk voor stuk uit en meng deze door de slagroom heen
– Verdeel het geheel over 4 glazen of bakjes en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast
– Doe de frambozen, poedersuiker en citroensap in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel
– Druk de frambozensaus met een lepel door een zeef, zodat de pitjes achter blijven
– Haal de panna cotta na 3 uur uit de koelkast en verdeel de frambozensaus er overheen
– Garneer de panna cotta met wat extra frambozen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *