Panna cotta met Griekse yoghurt en mango

Panna cotta met Griekse yoghurt en mango

Nog niet zo lang geleden heb ik een recept voor panna cotta online gezet. Deze variant met Griekse yoghurt en mango is minstens zo lekker!

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

250 ml slagroom
50 gram kristalsuiker
1 vanillestokje
4 blaadjes gelatine
250 gram Griekse yoghurt
1 mango
25 gram poedersuiker
10 gram ongezouten, grofgehakte pistachenootjes

How to:

– Doe de slagroom in een pannetje en breng deze tegen de kook aan
– Voeg de kristalsuiker toe en meng het geheel goed door elkaar
– Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer het merg en het vanillestokje beiden door de slagroom heen
– Laat het geheel 12 minuten op een laag vuur staan, zonder dat het aan de kook raakt
– Leg 2 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
– Haal het pannetje van het vuur en haal het vanillestokje eruit
– Knijp de blaadjes gelatine stuk voor stuk uit en meng deze door de slagroom heen
– Roer tot slot de Griekse yoghurt door het mengsel heen
– Verdeel het geheel over 4 glazen of bakjes en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast
– Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes
– Doe driekwart van de mango met de poedersuiker in een kom en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel
– Verwarm de mangosaus in een pannetje op laag vuur
– Leg 2 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water
– Knijp de blaadjes gelatine stuk voor stuk uit en meng deze door de mangosaus heen
– Haal de panna cotta na 3 uur uit de koelkast en verdeel de mangosaus er overheen
– Garneer de panna cotta met de rest van de mango en grofgehakte pistachenootjes



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *