Paprika-tomatensoep

Paprika-tomatensoep

Het is weer tijd voor een lekkere soep! Deze keer met puntpaprika’s, tomaten en verse basilicum. Eetsmakelijk!

Ingrediënten (voor 8 personen):

4 rode puntpaprika’s
8 trostomaten
2 uien
4 tenen knoflook
2 liter groentebouillon
20 gram verse basilicum

How to:

– Snijd de puntpaprika’s, tomaten en uien in grove stukken
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg hier de paprika en tomaat aan toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur bakken
– Voeg hier vervolgens de groentebouillon aan toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur
– Voeg de basilicum toe en roer het geheel goed door elkaar
– Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep
– Breng de soep al roerende nogmaals aan de kook en laat ongeveer 3 minuten koken
– Breng op smaak met peper en zout



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *