Pasta pesto met spinazie en krokante kip

Pasta pesto met spinazie en krokante kip

Het is weer tijd voor een lekkere pasta! Deze keer boordevol groente, gecombineerd met pesto en krokante kip.

Ingrediënten (voor 2 personen):

30 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels paneermeel
2 kipfilets (á 100 gram per stuk)
3 eetlepels pesto
1 courgette
2 tenen knoflook
300 gram spinazie
20 gram verse basilicum
150 gram (volkoren) spaghetti

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Meng in een schaal de Parmezaanse kaas, paneermeel en naar smaak peper en zout
– Leg de kipfilets in een ovenschaal en bestrijk deze met 1 eetlepel pesto
– Bestrooi de kipfilets met het kaasmengsel
– Zet de kipfilets ongeveer 25 minuten in de oven, zodat het korstje bruin en krokant is
– Rasp de courgette en laat deze goed uitlekken in een vergiet
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de geperste knoflook
– Voeg de spinazie (in delen) toe en laat het geheel op een laag vuur bakken totdat de spinazie slap en geslonken is
– Voeg hier de overige pesto aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking
– Giet de spaghetti af boven de courgette
– Roer de spaghetti, courgette, spinazie en basilicum door elkaar en verdeel het geheel over twee borden
– Serveer de pasta met de krokante kip



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *