Pastaschotel met puntpaprika’s en rauwe ham

Pastaschotel met puntpaprika’s en rauwe ham

Heb je zin in een makkelijke, gezonde maaltijd? Dan is deze pastaschotel ideaal! Ik kwam het recept tegen in de Allerhande, en heb er mijn eigen twist aan gegeven…

Ingrediënten (voor 2 personen):

150 gram (volkoren) penne
2 rode puntpaprika’s
1 ui
1 prei
1 rode peper
2 tenen knoflook
500 gram tomatenpassata
20 gram verse basilicum
1 theelepel oregano
3 plakken coburgerham
50 gram geraspte 30+ kaas

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
– Snijd de rode puntpaprika in reepjes, de ui in stukjes en de prei en rode peper in halve ringen
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de puntpaprika, ui, prei en rode peper
– Pers de knoflook en bak dit even mee met de groenten
– Voeg vervolgens de tomatenpassata, basilicum, oregano en naar smaak peper en zout toe en roer het geheel goed door elkaar
– Snijd de coburgerham in reepjes
– Schep de penne in een ovenschaal en schep hier de groentesaus overheen
– Verdeel hier vervolgens de reepjes coburgerham overheen
– Bestrooi het geheel met de geraspte kaas
– Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *