Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata is een van de meest bekende Italiaanse pastagerechten. Het gerecht dankt haar naam aan de rode peper, waardoor het heerlijk pittig van smaak is. Buon appetito!

Ingrediënten (voor 2 personen):

6 tomaten
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 theelepel peterselie
150 gram (volkoren) penne

How to:

– Ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes
– Hak de rode peper fijn
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de rode peper
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg de tomaten, peterselie en naar smaak peper en zout toe en roer het geheel goed door elkaar
– Laat het geheel op een laag vuur 15 minuten staan en roer het regelmatig goed door
– Prak de tomaten fijn met een spatel
– Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking
– Roer de penne en de saus door elkaar en verdeel het geheel over twee borden



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *