Penne met gehaktballetjes in paprikasaus

Penne met gehaktballetjes in paprikasaus

Een Italiaans gerecht met een verrassende twist!

Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram mager rundergehakt
1 ei
2 eetlepels pesto
1 eetlepel gehaktkruiden
2 eetlepels paneermeel
1 ui
1 rode paprika
1 gele paprika
2 tenen knoflook
125 ml kookroom light
0,5 groentebouillonblokje
150 gram (volkoren) penne
10 gram pijnboompitten

How to:

– Meng in een kom het gehakt, ei, pesto, gehaktkruiden en paneermeel en draai hier kleine balletjes van
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes hierin, totdat deze goudbruin zijn
– Snijd de ui en paprika in stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, paprika en geperste knoflook
– Voeg hier vervolgens de kookroom, het bouillonblokje en naar smaak peper en zout aan toe en breng het geheel aan de kook
– Doe het mengsel in een keukenmachine en verwerk het tot een gladde saus
– Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking
– Roer de penne, gehaktballetjes en de saus door elkaar en verdeel het geheel over twee borden
– Verdeel hier vervolgens de pijnboompitten over heen



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *