Pintxos

Pintxos

Pintxos zijn een typisch fenomeen uit Baskenland, in Noord-Spanje. Deze kleine hapjes worden direct vanaf de bar geserveerd, vaak een sneetje stokbrood belegd met de heerlijkste verse ingredienten. Tijdens onze trip door Noord-Spanje, hebben we volop genoten van deze kleine, smaakvolle lekkernijen! Deze zijn onze favoriet!

Ingrediënten (voor 20 stuks):

1 frans stokbrood
5 plakken serranoham
1 rol geitenkaas
25 gram walnoten
1 eetlepel balsamico azijn
10 gram honing
1 geroosterde rode paprika
10 plakken chorizo
50 gram aioli

How to:

– Snijd het stokbrood in 20 sneetjes
– Bestrijk de sneetjes stokbrood aan beide zijden met een beetje olijfolie
– Verhit een grillpan en bak hierin de sneetjes stokbrood aan beide kanten krokant
– Snijd de serranoham doormidden en de geitenkaas in 10 plakjes
– Beleg de helft van de gegrilde sneetjes stokbrood achtereenvolgens met een plakje serranoham, plakje geitenkaas en een walnoot
– Steek hier een satéprikker doorheen
– Garneer de pintxos tot slot met de balsamico azijn en honing
– Snijd de geroosterde paprika in 10 stukjes
– Beleg de andere helft van de gegrilde sneetjes stokbrood achtereenvolgens met een plakje chorizo en stukje geroosterde paprika
– Steek hier een satéprikker doorheen
– Garneer de pintxos tot slot met de aioli



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *