Pistache meringues

Pistache meringues

Meringue is een zoete lekkernij, gemaakt van opgeklopt eiwit en kristalsuiker. Deze keer heb ik een variant met pistachenootjes gemaakt. Smullen maar!

Ingrediënten (voor 12 stuks):

1 citroen
4 eieren
200 gram fijne kristalsuiker
50 gram ongezouten pistachenootjes
1 theelepel maïzena

How to:

– Verwarm de oven voor op 120 graden
– Halveer de citroen en maak een kom en de gardes van de mixer hiermee vetvrij
– Splits de eieren, zodat alleen de eiwitten over blijven
– Klop de eiwitten op halve kracht schuimig met de mixer
– Voeg vervolgens telkens een kwart van de suiker toe en blijf kloppen tot alles is opgenomen
– Blijf het geheel kloppen totdat er stevige pieken ontstaan en het schuim glanst
– Hak de pistachenootjes fijn met een hakmachine
– Schep de pistachenootjes en de maïzena door het schuim heen
– Verdeel het schuim in gelijke hoopjes over een bakplaat (of maak een grote plak)
– Zet de meringues 60 minuten in de oven
– Zet vervolgens de oven uit en laat de meringues helemaal afkoelen in de oven



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *