Pistache meringues

Pistache meringues

Meringue is een zoete lekkernij, gemaakt van opgeklopt eiwit en kristalsuiker. Deze keer heb ik pistache meringues gemaakt, een variant met pistachenootjes. Smullen maar!

Ingrediënten (voor 12 stuks):

1 citroen
4 eieren
200 gram kristalsuiker
50 gram ongezouten pistachenootjes
1 theelepel maïzena

How to:

– Verwarm de oven voor op 120 graden
– Halveer de citroen en maak een kom en de gardes van de mixer hiermee vetvrij
– Splits de eieren, zodat alleen de eiwitten over blijven
– Klop de eiwitten op halve kracht schuimig met de mixer
– Voeg vervolgens telkens een kwart van de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot alles is opgenomen
– Blijf het geheel kloppen totdat er stevige pieken ontstaan en het schuim glanst
– Hak de pistachenootjes fijn met een hakmachine
– Schep de pistachenootjes en de maïzena door het schuim heen
– Verdeel het schuim in gelijke hoopjes over een bakplaat
– Zet de pistache meringues 60 minuten in de oven
– Zet vervolgens de oven uit en laat de pistache meringues helemaal afkoelen in de oven

TIP: Dit recept is gebaseerd op het basisrecept voor Meringues!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *