Pita’s met Marokkaanse kip

Pita’s met Marokkaanse kip

Nog zo’n lekker zomers recept! De combinatie van de verschillende kruiden en de frisse citroen maakt deze pita’s erg verrassend en smaakvol. Genieten maar!

Ingrediënten (voor 2 personen):

250 gram kipfiletreepjes
2 tenen knoflook
1 gele paprika
4 bosuitjes
200 gram magere kwark
6 eetlepels citroensap
1 eetlepel tahin
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 theelepel djintan
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels peterselie
4 pitabroodjes
50 gram ijsbergsla

How to:

– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes, totdat deze goudbruin zijn
– Pers de knoflook en bak dit even mee met de kip
– Snijd de paprika in stukjes en de bosuitjes in ringen en bak dit mee met de kipfiletblokjes
– Meng in een schaal de kwark, citroensap en tahin en voeg naar smaak peper en zout toe
– Voeg de kikkererwten, djintan en paprikapoeder toe aan het kipmengsel en laat het geheel enkele minuten bakken op een laag vuur
– Draai het vuur uit en roer hier vervolgens het kwarkmengsel en de fijngehakte peterselie doorheen
– Verwarm de pita’s in de oven of broodrooster
– Vul de pita’s met ijsbergsla en de Marokkaanse kip

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *