Pizza met Parmaham, cherrytomaatjes en rucola

Pizza met Parmaham, cherrytomaatjes en rucola

Het is weer tijd voor een nieuw pizza-recept. Deze keer met Parmaham, cherrytomaatjes en rucola, een van mijn favorieten!

Ingrediënten (voor 2 stuks):

300 gram bloem
1 zakje droge gist
2 eetlepels olijfolie
160 ml water
Snuf zout
500 gram tomatenpassata
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 theelepel oregano
1 bolletje mozzarella
50 gram geraspte 30+ kaas
250 gram cherrytomaatjes
6 plakken Parmaham
40 gram rucola

How to:

– Doe de bloem, droge gist, olijfolie, water en een snuf zout in een kom en kneed het geheel in 15 minuten tot een soepel deeg
– Leg het deeg in een kom, dek het geheel af met een theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen
– Doe de tomatenpassata in een pannetje en breng het tegen de kook aan
– Snijd de sjalotten in kleine stukjes, pers de knoflook en voeg dit toe aan de tomatenpassata
– Voeg tot slot de oregano en naar smaak peper en zout toe en laat het geheel 15 minuten op een laag vuur koken
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol dit uit tot dunne bodems, eventueel met een iets dikkere rand
– Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier
– Snijd de mozzarella in kleine stukjes
– Beleg de pizzabodems met achtereenvolgens de tomatensaus, mozzarella en geraspte kaas
– Zet de pizza’s 20 minuten in de oven, zodat de rand goudbruin en knapperig is
– Snijd de cherrytomaatjes in partjes
– Beleg de pizza’s met de Parmaham, rucola en cherrytomaatjes



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *