Pizza met salami, paprika en champignons

Pizza met salami, paprika en champignons

Pizza is voor mij het ultieme comfortfood! Dit weekend ben ik zelf de keuken ingedoken om pizza’s te bakken. Er gaat nog steeds niets boven een échte Italiaanse pizza, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Ingrediënten (voor 2 stuks):

300 gram bloem
1 zakje droge gist
2 eetlepels olijfolie
160 ml water
Snuf zout
500 gram tomatenpassata
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 theelepels oregano
1 bolletje mozzarella
50 gram geraspte 30+ kaas
1 oranje paprika
125 gram champignons
8 plakken salami

How to:

– Doe de bloem, droge gist, olijfolie, water en een snuf zout in een kom en kneed het geheel in 15 minuten tot een soepel deeg
– Leg het deeg in een kom, dek het geheel af met een theedoek en laat het deeg 45 minuten rijzen
– Doe de tomatenpassata in een pannetje en breng het tegen de kook aan
– Snijd de sjalotten in kleine stukjes, pers de knoflook en voeg dit toe aan de tomatenpassata
– Voeg tot slot 1 theelepel oregano en naar smaak peper en zout toe en laat het geheel 15 minuten op een laag vuur koken
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Verdeel het deeg in twee gelijke delen en rol dit uit tot dunne bodems, eventueel met een iets dikkere rand
– Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier
– Snijd de mozzarella in kleine stukjes
– Beleg de pizzabodems met achtereenvolgens de tomatensaus, mozzarella en geraspte kaas
– Snijd de paprika in reepjes en de champignons in schijfjes
– Beleg de pizza’s met de salami, paprika en champignons en strooi hier tot slot de overige oregano overheen
– Zet de pizza’s 20 minuten in de oven, zodat de rand goudbruin en knapperig is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *