Pompoensoep

Pompoensoep

Het is weer herfst! En dat betekent dat het weer tijd is om in het weekend een grote pan soep op tafel te zetten, bijvoorbeeld deze pompoensoep. Genieten!!

Ingrediënten (voor 8 personen):

1 flespompoen
1 ui
1 winterpeen
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 theelepels kerriepoeder
2 liter kippenbouillon
125 ml crème fraiche (light)

How to:

– Schil de flespompoen en verwijder eventueel de zaden
– Snijd de flespompoen, ui en winterpeen in grove stukken en hak de rode peper fijn
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak hierin de flespompoen, ui, winterpeen en rode peper
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg vervolgens de kippenbouillon en kerriepoeder toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur
– Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep
– Roer de crème fraiche door de soep
– Breng de soep al roerende nogmaals aan de kook en laat ongeveer 3 minuten koken



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *