Quesadilla’s

Quesadilla’s

Quesadilla’s zijn in Mexico wat een tosti in Nederland is. Een gevulde en dubbelgevouwen tortilla wrap, die aan beide kanten krokant gebakken is. Met dit recept kan je quesadilla’s met twee verschillende vullingen maken, maar natuurlijk kan je eindeloos variëren!

Ingrediënten (voor 16 stuks):

200 gram kipfiletblokjes
1 rode paprika
2 rode uien
1 blikje kidneybonen (150 gram)
0,5 zakje kruidenmix voor fajita’s
125 ml crème fraiche (light)
2 tenen knoflook
150 gram spinazie
50 gram feta
100 gram geraspte 30+ kaas
8 meergranen wraps

How to:

– Snijd de kipfiletblokjes in kleine blokjes en de paprika en rode ui in stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de kipfiletblokjes, totdat deze goudbruin zijn
– Voeg vervolgens de paprika, de helft van de rode ui en de helft van de kidneybonen toe en bak dit mee met de kipfiletblokjes
– Voeg de fajitakruiden en een beetje water toe en roer het geheel goed door elkaar
– Draai het vuur uit en roer hier tot slot de helft van de créme fraiche doorheen
– Verhit wat olijfolie in een tweede pan en fruit hierin de andere helft van de rode ui en de knoflook
– Voeg de spinazie toe en laat het geheel op een laag vuur bakken totdat de spinazie slap en geslonken is
– Voeg vervolgens de andere helft van de kidneybonen, de feta en de helft van de geraspte kaas toe en roer het geheel goed door elkaar
– Draai het vuur uit en roer hier tot slot de andere helft van de créme fraiche doorheen
– Verdeel het kipmengsel over twee wraps, strooi hier de andere helft van de geraspte kaas overheen en leg hier twee wraps bovenop
– Verdeel het spinaziemengsel over twee wraps en leg hier twee wraps bovenop
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de quesadilla’s aan beide kanten goudbruin en krokant



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *