Quinoasalade met bloemkool en feta

Quinoasalade met bloemkool en feta

Deze salade met quinoa, bloemkool en feta is in één woord verrukkelijk! De combinatie van de uiteenlopende smaken is erg lekker en de vele groenten maken het ook nog eens een erg verantwoord gerecht. Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen):

0,5 bloemkool
1 courgette
1 rode ui
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel kerriepoeder
70 gram quinoa
250 ml groentebouillon
50 gram feta
30 gram amandelen (ongezouten)
30 gram rozijnen

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de bloemkool in kleine roosjes, de courgette in halve schijfjes en de rode ui in halve ringen
– Doe de groenten in een kom met de olijfolie en kerriepoeder en meng het geheel goed door elkaar
– Verdeel de groenten over een bakplaat en zet dit 25 minuten in de oven
– Schep de groenten regelmatig om
– Doe de quinoa en groentebouillon in een pan en breng het geheel langzaam aan de kook
– Laat het geheel op een laag vuur 8 minuten koken en roer het regelmatig goed door
– Haal de pan van het vuur en laat de quinoa enkele minuten uitdampen met een deksel op de pan
– Meng de quinoa met de groenten en feta en verdeel de salade over twee borden
– Garneer het geheel met de amandelen en rozijnen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *