Ricottataart met blauwe bessen

Ricottataart met blauwe bessen

Deze ricottataart is heerlijk smeuïg en fris van smaak. Het doet mij denken aan cheesecake, maar is wel een stuk vriendelijker voor de lijn! Lekker als ontbijt, bij de koffie of als dessert met een bolletje yoghurtijs!

Ingredi├źnten:

100 gram amandelmeel
50 gram speltmeel
Snuf zout
200 gram ricotta
2 eieren
75 gram agave siroop
150 gram blauwe bessen

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe het amandelmeel, speltmeel en een snuf zout in een kom en meng het geheel door elkaar
– Meng in een andere kom de ricotta, eieren, agave siroop en vanille extract door elkaar tot een glad mengsel
– Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en spatel het geheel goed door elkaar tot een kleverig beslag
– Vet een kleine taartvorm in met wat olijfolie en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Verdeel hier de blauwe bessen overheen
– Zet de taart 45 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *