Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes is een pittig bijgerecht uit de Indonesische keuken. Met dit recept maak je de sajoer boontjes makkelijk zelf, zonder pakjes en zakjes. Lekker in combinatie met Indonesische rendang!

Ingrediënten (voor 2 personen):

300 gram sperziebonen
0,5 ui
1 teen knoflook
1 eetlepel ketjap
2 theelepels sambal
1 theelepel koriander
Snuf zout
100 ml kokosmelk
100 ml kippenbouillon

How to:

– Dop de sperziebonen en snijd deze door midden
– Snijd de ui in stukjes
– Doe de ui, knoflook, ketjap, sambal, koriander en een snuf zout in een keukenmachine en hak het geheel tot een fijne pasta
– Verhit een pan (zonder olijfolie) en doe hier de kruidenpasta in
– Voeg hier de sperziebonen aan toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Voeg vervolgens de kokosmelk en kippenbouillon toe en roer het geheel goed door elkaar
– Breng het geheel aan de kook
– Zet het vuur laag en laat de sperziebonen 20 minuten stoven



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *