Salade met halloumi, geroosterde wortel en bulgur

Salade met halloumi, geroosterde wortel en bulgur

Halloumi is een traditionele, ongerijpte kaas uit Cyprus. Deze kaas is erg geschikt is om te grillen, omdat deze nauwelijks smelt. Halloumi is heerlijk om te verwerken in een salade, bijvoorbeeld deze met geroosterde wortel en bulgur. Smullen maar!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

2 rode uien
300 gram wortels
2 eetlepels olijfolie
200 gram halloumi
100 gram bulgur
75 gram gemengde sla
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 blikje kikkererwten (150 gram)
30 gram amandelen

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Snijd de rode ui in halve ringen
– Leg de rode ui en wortels op een bakplaat met bakpapier
– Bestrooi de groenten met 1 eetlepel olijfolie en naar smaak peper en zout
– Zet de groenten 30 minuten in de oven
– Schep de groenten iedere 10 minuten om, zodat deze aan alle kanten geroosterd worden
– Snijd ondertussen de halloumi in grove stukken
– Verhit een grillpan en grill hierin de halloumi enkele minuten aan alle kanten goudbruin
– Maak de bulgur klaar, zoals vermeld staat op de verpakking
– Voeg hier de gemengde sla, 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder en oregano aan toe en meng het geheel door elkaar
– Verdeel de salade over twee borden en garneer deze met de geroosterde groenten, halloumi, kikkererwten en amandelen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *