Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht, op basis van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Met de overige ingrediënten kan je eindeloos varieren. In dit recept heb ik rode ui en rode puntparika toegevoegd, als zoet tegenhanger voor de pittige saus. Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 rode uien
2 rode puntpaprika’s
2 tenen knoflook
400 gram tomatenblokjes
1 theelepel oregano
0,5 theelepel chilipoeder
4 eieren
50 gram feta
1 bruin stokbrood

How to:

– Snijd de rode ui in halve ringen en de rode puntpaprika in reepjes
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook
– Voeg hier vervolgens de rode puntpaprika aan toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur bakken
– Voeg hier vervolgens de tomatenblokjes, oregano, chilipoeder en naar smaak peper en zout aan toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten koken op een laag vuur
– Maak 4 kuiltjes in de saus en breek hier de eieren boven
– Verkruimel hier vervolgens de feta overheen
– Doe een deksel op de pan en laat de shakshuka 10 minuten sudderen op een laag vuur
– Serveer de shakshuka met bruin stokbrood



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *