Spaghetti all’amatriciana

Spaghetti all’amatriciana

Deze pasta heeft haar naam te danken aan het plaatsje Amatrice, in Italië. Heerlijk om te serveren tijdens een warme zomeravond, met een goed glas witte wijn en Parmezaanse kaas. Jammie!

Ingrediënten (voor 2 personen):

6 tomaten
1 ui
1 rode paprika
1 rode peper
100 gram baconreepjes
2 tenen knoflook
100 ml witte wijn
150 gram (volkoren) spaghetti

How to:

– Ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes
– Snijd de ui en paprika in stukjes en hak de rode peper fijn
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de baconreepjes
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg vervolgens de ui, paprika en rode peper toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Voeg de witte wijn, tomaten en naar smaak peper en zout toe en roer het geheel goed door elkaar
– Laat het geheel op een laag vuur 15 minuten staan en roer het regelmatig goed door
– Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking
– Roer de spaghetti en de saus door elkaar en verdeel het geheel over twee borden



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *