Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese is misschien wel het bekendste gerecht uit de Italiaanse keuken. Iedere Italiaanse kok heeft een eigen recept voor dit klassieke gerecht. Dit recept komt wat mij betreft aardig in de buurt, maar geef er dus vooral je eigen draai aan!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

1 ui
2 stengels bleekselderij
1 winterpeen
1 prei
2 tenen knoflook
200 gram mager rundergehakt
2 theelepels Italiaanse kruiden
400 gram tomatenblokjes
20 gram verse basilicum
150 gram (volkoren) spaghetti

How to:

– Snijd ui en bleekselderij in stukjes, de winterpeen in partjes en de prei in halve ringen
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, bleekselderij, winterpeen en prei
– Pers de knoflook en bak dit even mee met de groenten
– Voeg vervolgens het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en rul het geheel gaar
– Voeg de tomatenblokjes en naar smaak peper en zout toe
– Laat het geheel 15 minuten sudderen op een laag vuur
– Snijd de basilicum in reepjes en voeg dit vervolgens ook toe
– Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking
– Dien de spaghetti en saus apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *