Spaghetti met stoofvlees in tomatensaus

Spaghetti met stoofvlees in tomatensaus

Stoofvlees met een zomerse twist! De gremolata geeft dit gerecht een frisse ‘finishing touch’, heerlijk nu het weer volop lente is. Buon apetito!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

300 gram runderriblap
1 ui
4 tomaten
4 tenen knoflook
70 gram tomatenpuree
2 theelepels Italiaanse kruiden
200 ml witte wijn
0,5 citroen
10 gram verse platte peterselie
1 eetlepel olijfolie
150 gram (volkoren) spaghetti

How to:

– Snijd de runderriblap in blokjes, en de uien en tomaten in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin het rundvlees rondom bruin
– Voeg de ui, 2 tenen geperste knoflook en naar smaak peper en zout toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Voeg vervolgens de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en laat het geheel nogmaals enkele minuten bakken
– Voeg tot slot de tomaten en witte wijn toe en roer het geheel goed door elkaar
– Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens ruim 1 uur op een laag vuur stoven
– Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit
– Pers de andere 2 tenen knoflook en snijd de peterselie fijn
– Doe de citroenrasp, citroensap, knoflook, peterselie en olijfolie in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking
– Dien de spaghetti, saus en gremolata apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *