Spinazie-preitaart

Spinazie-preitaart

Een heerlijke, hartige taart met een pittig korstje van feta en Parmezaanse kaas. Serveer de taart als lunchgerecht, of als diner met een groene salade en stokbrood met kruidenboter.

Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram mager rundergehakt
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel oregano
1 theelepel sambal
1 ui
1 prei
300 gram spinazie
4 eieren
30 gram feta
30 gram geraspte Parmezaanse kaas

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en rul hierin het gehakt gaar
– Voeg hier de kruiden en sambal aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Snijd de ui in kleine stukjes en de prei in ringen en bak dit mee met het gehakt
– Voeg de spinazie toe en laat het geheel op een laag vuur bakken totdat de spinazie slap en geslonken is
– Breng het geheel op smaak met peper en zout
– Schep het gehaktmengsel in een taartvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem
– Klop de eieren en schenk deze gelijkmatig over het gehaktmengsel
– Verdeel hier vervolgens de gekruimelde feta en Parmezaanse kaas overheen
– Zet de taart 35 minuten in de oven, zodat deze gaar en goudbruin is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *