Stracciatella-bananenijs

Stracciatella-bananenijs

Ik ben gek op toetjes! Helaas bevatten die vaak veel suiker en vet, niet zo gezond dus… Bananenijs is daarvoor dé oplossing. Het smaakt naar echt roomijs, maar is een stuk fijner voor de lijn! Deze variant met stukjes chocolade is echt goddelijk!

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 rijpe bananen
50 gram pure chocolade (72%)
100 gram Griekse yoghurt
1 citroen
100 ml slagroom
15 gram fijne kristalsuiker
4 boterwafeltjes

How to:

– Snijd de bananen in schijfjes en zet deze minimaal 3 uur in de vriezer
– Hak de chocolade in een keukenmachine in grove stukjes
– Doe de banaan en Griekse yoghurt in een keukenmachine meng het geheel tot een glad mengsel
– Spatel hier vervolgens de chocolade doorheen
– Schep het mengsel in een bak en zet deze terug in de vriezer
– Halveer de citroen en maak een kom en de gardes van de mixer hiermee vetvrij
– Doe de slagroom en kristalsuiker in de kom en klop deze stijf met de mixer
– Schep het bananenijs in 2 bakjes en garneer het geheel met de slagroom en boterwafeltjes



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *