Tagliatelle met paprikasaus en krokante kip

Tagliatelle met paprikasaus en krokante kip

Wil je een lekkere pasta op tafel zetten, met een verrassende smaakcombinatie? Probeer dan eens deze tagliatelle met paprikasaus! De paprika en kruiden maken deze saus erg smaakvol en met de krokante kip maak je dit gerecht helemaal af.

Ingrediënten (voor 2 personen):

30 gram Parmezaanse kaas
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel citroensap
3 tenen knoflook
2 kipfilets (á 100 gram per stuk)
2 eetlepels paneermeel
1 ui
4 geroosterde rode paprika’s
1 theelepel oregano
20 gram verse basilicum
50 gram feta
150 gram tagliatelle

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Meng in een schaal de Parmezaanse kaas, mayonaise, citroensap en 1 teen geperste knoflook
– Leg de kipfilets in een ovenschaal en verdeel het kaasmengsel hierover
– Bestrooi de kipfilets met het paneermeel
– Zet de kipfilets ongeveer 25 minuten in de oven, zodat het korstje bruin en krokant is
– Snijd de ui en geroosterde paprika in stukjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui en geperste knoflook
– Voeg vervolgens de geroosterde paprika, oregano, basilicum en naar smaak peper en zout aan toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Doe het mengsel in een keukenmachine en verwerk het tot een grove saus
– Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking
– Meng de tagliatelle en de paprikasaus goed door elkaar
– Verdeel de pasta over twee borden en verkruimel de feta hierboven
– Serveer de pasta met de krokante kip



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *