Tarte tatin met ananas en kokos

Tarte tatin met ananas en kokos

Tarte tatin is een typisch recept uit de Franse keuken. Letterlijk betekent het ‘omgekeerde taart’, en dat is precies wat het is! Het traditionele recept is met appel en gekarameliseerde suiker, maar deze variant met ananas en kokos is ook heerlijk!

Ingrediënten:

4 plakjes bladerdeeg
1 ananas
50 gram rozijnen
10 gram geraspte kokos
10 gram agave siroop
2 eetlepels suiker

How to:

– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
– Schil de ananas, haal de oogjes en harde kern eruit en snijd deze in kleine blokjes
– Voeg hier de rozijnen, geraspte kokos en agave siroop aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Schep het ananasmengsel in een taartvorm en verdeel dit gelijkmatig over de bodem
– Plak de plakjes bladerdeeg aan elkaar tot een groot vierkant
– Leg het bladerdeeg over het ananasmengsel en drug de randen goed naar beneden
– Strooi hier vervolgens de suiker overheen
– Bak de tarte tatin in ongeveer 30 minuten af in de oven
– Haal de tarte tatin uit de oven en laat deze 5 minuten afkoelen
– Leg een bord op de taartvorm en draai de tarte tatin in één beweging om



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *