Thaise curry met kip en cashewnoten

Thaise curry met kip en cashewnoten

Curry is een traditioneel Oosters gerecht. Iedere Oosterse keuken heeft haar eigen variaties: van mild tot pittig en van vlees tot vis. Deze Thaise curry is romig en redelijk mild van smaak, door de combinatie van de gele curry pasta met de kokosmelk. Genieten!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

250 gram kipfiletblokjes
2 tenen knoflook
150 gram sugar snaps
1 rode paprika
4 bosuitjes
35 gram Thaise gele curry pasta
100 ml kokosmelk
50 gram cashewnoten
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Verhit wat olijfolie in een wok en bak hierin de kipfiletblokjes, totdat deze goudbruin zijn
– Pers de knoflook en bak dit even mee met de kip
– Breng water aan de kook en laat de sugar snaps hier enkele minuten in koken
– Snijd de paprika in stukjes en de bosuitjes in halve ringen en bak dit ook mee met de kip
– Voeg de Thaise gele curry pasta en kokosmelk hier aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Giet de sugar snaps af en voeg deze ook toe aan de pan
– Breng het geheel aan de kook en voeg tot slot de cashewnoten toe
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en curry apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *