Thaise curry met tempeh en bloemkool

Thaise curry met tempeh en bloemkool

Met dit recept heb ik aan mezelf bewezen dat vegetarisch eten absoluut niet saai hoeft te zijn! Deze Thaise curry is erg smaakvol én zit boordevol gezonde voedingsstoffen. I love it!

Ingrediënten (voor 2 personen):

0,5 bloemkool
300 gram tempeh
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels ketjap
2 tenen knoflook
35 gram Thaise gele curry pasta
100 ml kokosmelk
200 gram spinazie
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Snijd de bloemkool in roosjes
– Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de bloemkool 5 minuten
– Snijd de tempeh in blokjes en de ui in halve ringen
– Verhit wat olijfolie in een wok, voeg hier de ketjap, knoflook en ui aan toe en laat het geheel enkele minuten roerbakken
– Voeg vervolgens de tempeh toe en laat het geheel roerbakken totdat de tempeh rondom bruin is
– Voeg de Thaise gele curry pasta en kokosmelk hier aan toe en roer het geheel goed door elkaar
– Giet de bloemkool af en voeg deze ook toe aan de pan
– Voeg de spinazie (in delen) toe aan de curry en laat het geheel op een laag vuur bakken totdat de spinazie slap en geslonken is
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en curry apart op



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *