Tiramisu

Tiramisu

Tijd voor misschien wel het meest bekende dessert uit Italië: tiramisu!

Ingrediënten (voor 4 personen):

50 ml espresso
50 ml Amaretto
1 citroen
2 eieren
Snuf zout
10 gram kristalsuiker
250 gram mascarpone
125 gram lange vingers
2 theelepels cacao

How to:

– Zet een kop espresso en laat deze afkoelen
– Meng de espresso met de Amaretto
– Halveer de citroen en maak twee kommen en de gardes van de mixer hiermee vetvrij
– Splits de eieren en doe de eiwitten en eidooiers in de twee kommen
– Klop de eiwitten met een snuf zout met de mixer, totdat er stevige pieken ontstaan en het schuim glanst
– Klop de eidooiers los met een garde en roer hier de kristalsuiker doorheen
– Roer hier vervolgens ook de mascarpone doorheen
– Spatel hier tot slot in delen het eiwit doorheen
– Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een schaal
– Besprenkel de lange vingers met de helft van het espressomengsel
– Verdeel hier vervolgens de helft van het mascarponemengsel overheen
– Leg hier vervolgens de andere helft van de lange vingers op, besprenkel deze met de rest van het espressomengsel en verdeel de rest van het mascarponemengsel hier overheen
– Bestrooi het geheel tot slot met de cacao
– Dek de tiramisu af en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *