Tomaten-crémesoep

Tomaten-crémesoep

Ook dit weekend heb ik weer een grote pan soep gemaakt. Deze tomaten-crémesoep is lekker bij de lunch, maar ook als diner op een luie zondagavond met stokbrood en smeersels. Enjoy!

Ingrediënten (voor 8 personen):

12 trostomaten
2 uien
4 tenen knoflook
250 gram cherrytomaatjes
1 liter groentebouillon
250 ml kookroom (light)

How to:

– Snijd de trostomaten en ui in grove stukken
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg de trostomaten toe en laat het geheel 10 minuten bakken
– Snijd de cherrytomaatjes door midden en bak deze ook even mee
– Voeg vervolgens de groentebouillon en kookroom toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur
– Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep
– Breng de soep al roerende nogmaals aan de kook en laat ongeveer 3 minuten koken
– Breng op smaak met peper en zout



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *