Tomaten-groentesoep

Tomaten-groentesoep

Ben je op zoek naar een lichte, warme maaltijd? Maak dan eens deze gezonde tomaten-groentesoep. Rijkgevuld met verschillende soorten groenten en vol van smaak!

Ingrediënten (voor 8 personen):

10 trostomaten
2 uien
4 tenen knoflook
70 gram tomatenpuree
2 liter groentebouillon
20 gram verse basilicum
200 gram mager rundergehakt
1 ei
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel peterselie
2 eetlepels paneermeel
2 winterpenen
4 stengels bleekselderij
1 prei

How to:

– Snijd de tomaten en uien in grove stukken
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg hier de tomaat en tomatenpuree aan toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur bakken
– Voeg hier vervolgens de groentebouillon aan toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur
– Voeg de basilicum toe en roer het geheel goed door elkaar
– Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep
– Meng in een kom het gehakt, ei, paprikapoeder, peterselie, paneermeel en naar smaak peper en zout en draai hier kleine balletjes van
– Snijd de winterpeen en bleekselderij in stukjes en de prei in halve ringen
– Voeg de soepballetjes, winterpeen, bleekselderij en prei toe aan de soep en roer het geheel goed door elkaar
– Breng de soep al roerende nogmaals aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken
– Breng op smaak met peper en zout



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *