Tomatenrisotto met chorizo en feta

Tomatenrisotto met chorizo en feta

Deze risotto is echt heel erg lekker! Ik kwam het recept tegen in de Allerhande en was meteen verkocht. En niet voor niets, we hebben er echt van zitten smullen!

Ingrediƫnten (voor 2 personen):

1 ui
2 tenen knoflook
150 gram risotto
400 gram tomatenblokjes
500 ml kippenbouillon
50 gram chorizo
300 gram spinazie
50 gram feta

How to:

– Snipper de ui
– Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg de risotto toe en roer het geheel om tot alle korrels glanzen
– Voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel regelmatig om totdat het vocht is opgenomen
– Voeg vervolgens de kippenbouillon in kleine beetjes toe en blijf het geheel regelmatig omroeren
– Breng de risotto op smaak met peper en zout
– Snijd de chorizo in dunne plakjes
– Verhit een pan (zonder olijfolie) en bak hierin chorizo
– Schep de chorizo uit de pan
– Bak vervolgens in dezelfde pan de spinazie op een laag vuur, totdat deze slap en geslonken is
– Verkruimel de feta
– Verdeel de risotto over twee borden en garneer dit met de chorizo, spinazie en feta



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *