Tortilla Española

Tortilla Española

Een klassiek Spaans gerechtje is de tortilla Española, een omelet met aardappel. Dit heerlijke gerechtje staat bijna altijd op de tapaskaart, en met dit recept maak je de tortilla Española makkelijk zelf. Enjoy!

Ingrediënten (voor 8 stuks):

3 aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
4 eieren
1 theelepel peterselie

How to:

– Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes
– Snijd de ui in halve ringen
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappelen en ui
– Pers de knoflook en bak dit even mee met de aardappelen en ui
– Laat het aardappelmengsel in de pan afkoelen
– Klop ondertussen de eieren in een kom en voeg hier het aardappelmengsel, de peterselie en naar smaak peper en zout aan toe
– Laat het geheel een paar minuten rusten
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tortilla Española aan twee kanten goudbruin
– Snijd de tortilla in acht gelijke punten



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *