Vanillecake

Vanillecake

Vandaag is het tijd voor een fijn basisrecept: een vanillecake. Met dit recept kan je eindeloos variëren, als je een cake of cupcakes wil bakken. Maar ook het basisrecept is ouderwets lekker!

Ingrediënten:

200 gram roomboter
200 gram fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
Snuf zout

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Laat de roomboter smelten in een pannetje op laag vuur
– Doe de roomboter, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix het geheel tot een glad mengsel
– Voeg de eieren toe en mix het geheel nogmaals tot een glad mengsel
– Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe en mix het geheel nogmaals goed door elkaar tot een glad beslag
– Bedek een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hier gelijkmatig in
– Zet de cakevorm ongeveer 45 minuten in de oven, totdat de cake aan de binnenkant droog is



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *