Zebrakoekjes

Zebrakoekjes

Hoe leuk zijn deze koekjes?! En ik zal je vast verklappen, lekker zijn ze ook!

Ingrediënten (voor 24 stuks):

200 gram roomboter
100 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille extract
50 gram poedersuiker
275 gram bloem
Snuf zout
4 theelepels cacao
1 ei
4 eetlepels rietsuiker

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe de roomboter, kristalsuiker en vanille extract in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Zeef de poedersuiker
– Voeg de poedersuiker, 250 gram bloem en een snuf zout toe en kneed het geheel tot een glad deeg
– Verdeel het deeg in twee gelijke delen
– Zeef de cacao, voeg dit toe aan de ene helft van het deeg en kneed het goed door elkaar tot een glad deeg
– Voeg de overige bloem toe aan de andere helft van het deeg en kneed ook dit goed door elkaar
– Verdeel beide degen in twee gelijke delen en rol alle vier de delen uit in plakken van ongeveer 24 cm lang en 5 cm breed
– Leg de plakken om en om op elkaar, zonder er hard op de duwen
– Verpak het deeg in vershoudfolie en vouw dit er strak om heen
– Knijp het deeg voorzichtig samen en rol deze door je handen, zodat er een soort worst ontstaat
– Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast
– Klop een ei los en bestrijk het deeg hiermee
– Bestrooi het deeg met de rietsuiker
– Snijd het deeg in plakjes van ongeveer 1 cm breed
– Leg de koekjes op een bakplaat, met voldoende ruimte ertussen
– Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar
– Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen
– Leg de koekjes vervolgens met bakpapier en al op een rooster en laat deze hier verder afkoelen



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *