Zoete aardappel-paprikasoep

Zoete aardappel-paprikasoep

Waan je even in Azië met deze heerlijke soep! De verschillende kruiden geven de soep een Oosters tintje. Enjoy!

Ingrediënten (voor 8 personen):

3 zoete aardappelen
3 rode paprika’s
2 uien
2 tenen knoflook
2 liter groentebouillon
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kerriepoeder
10 gram verse koriander
200 ml kokosmelk

How to:

– Borstel de zoete aardappelen schoon
– Snijd de zoete aardappelen, paprika’s en uien in grove stukken
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg hier vervolgens de zoete aardappel en paprika aan toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur bakken
– Voeg hier vervolgens de groentebouillon, chilipoeder en kerriepoeder aan toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur
– Voeg de koriander toe en roer het geheel goed door elkaar
– Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep
– Roer de kokosmelk door de soep
– Breng de soep al roerende nogmaals aan de kook en laat ongeveer 3 minuten koken
– Breng op smaak met peper en zout



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *