Andijvie-ovenschotel

Andijvie-ovenschotel

Een makkelijke ovenschotel met andijvie, gehakt en spekreepjes. Eetsmakelijk!

Ingrediënten (voor 2 personen):

100 gram magere spekreepjes
2 tenen knoflook
200 gram mager rundergehakt
1 theelepel kerriepoeder
250 gram andijvie
125 ml crème fraiche (light)
2 eieren
50 gram geraspte 30+ kaas
300 gram aardappelschijfjes

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hier de spekreepjes in uit
– Pers de knoflook en bak dit even mee
– Voeg vervolgens het gehakt en de kerriepoeder toe en rul het geheel gaar
– Voeg hier de andijvie aan toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Breng het mengsel tot slot op smaak met peper en zout en zet het vuur uit
– Meng in een kom de crème fraiche, eieren en de helft van de geraspte kaas goed door elkaar
– Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk hier de saus overheen
– Leg hier de aardappelschijfjes op en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas
– Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *