Appel-kruimeltaart

Appel-kruimeltaart

Een echte klassieker! Zodra deze appel-kruimeltaart in de oven staat, komt de heerlijke geur je al tegemoet. Hier kan je echt iedereen blij mee maken!

Ingrediënten:

200 gram roomboter
200 gram witte basterdsuiker
350 gram bloem
0,5 zakje bakpoeder
1 ei
Snuf zout
3 theelepels kaneel
100 gram rozijnen
8 zoetzure appels
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels custardpoeder
1 eetlepel citroensap

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Doe twee derde van de roomboter en de helft van de basterdsuiker in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Zeef de bloem
– Voeg 250 gram bloem, het bakpoeder, het ei en een snuf zout aan toe en kneed het geheel tot een stevig deeg
– Wikkel het deeg in plastic folie en laat dit 30 minuten in de koelkast rusten
– Doe de rest van de roomboter, basterdsuiker en bloem en een derde van de kaneel in een kom en kneed het geheel tot een kruimelig deeg
– Zet het deeg in de koelkast
– Laat de rozijnen enkele minuten wellen in warm water
– Schil de appels en snijd deze in partjes
– Voeg hier de rozijnen, vanillesuiker, kirstalsuiker, custardpoeder en het resterende deel van de kaneel aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Vet een taartvorm in met wat roomboter
– Druk het eerste, gladde deeg uit in de taartvorm en maak een opstaande rand van ongeveer 3 centimeter
– Doe het fruitmengsel in de taartvorm
– Verdeel hier het tweede, kruimelige deel overheen
– Zet de appel-kruimeltaart 60 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *