Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot met worst, Hollandser kan bijna niet… En nu het buiten weer kouder wordt, is het een lekkere én makkelijke maaltijd om weer op tafel te zetten!

Ingrediënten (voor 2 personen):

6 aardappelen
300 gram boerenkool
1 rookworst
125 gram magere spekreepjes
50 ml halfvolle melk
1 theelepel nootmuskaat

How to:

– Schil de aardappelen
– Doe de aardappelen en boerenkool in een grote pan en voeg ruim water toe
– Breng het geheel aan de kook
– Voeg na 5 minuten de rookworst toe en laat het geheel 20 minuten op een laag vuur koken
– Bak de spekreepjes in een koekenpan bruin en krokant
– Haal de rookworst uit de pan
– Giet de aardappelen en boerenkool af en laat het geheel enkele minuten stomen in de pan
– Stamp de aardappelen en boerenkool door elkaar met een stamppot stamper
– Voeg hier vervolgens de spekreepjes, melk, nootmuskaat en naar smaak peper en zout aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Serveer de boerenkoolstamppot met de rookworst en eventueel jus



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *