Broccolisoep

Broccolisoep

Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke broccolisoep. Lekker als lichte lunch, of om te serveren als voorgerecht tijdens een gezellig diner!

Ingrediënten (voor 8 personen):

3 stronken broccoli
1 ui
2 tenen knoflook
2 liter kippenbouillon
125 ml crème fraiche (light)

How to:

– Snijd de broccoli in grove roosjes en de ui in grove stukken
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg hier vervolgens de broccoli aan toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur bakken
– Voeg hier vervolgens de kippenbouillon aan toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur
– Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep
– Roer de crème fraiche door de soep
– Breng de broccolisoep al roerende nogmaals aan de kook en laat ongeveer 3 minuten koken
– Breng op smaak met peper en zout

TIP: Als je op zoek bent naar een soep die iets sterker van smaak is, kan je deze Prei-broccolisoep proberen!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *