Champignonsoep

Champignonsoep

We kunnen er niet meer omheen, het is herfst. Nu de blaadjes weer van de bomen dwarrelen en het zonnetje zich steeds minder laat zien, is het heerlijk om deze champignonsoep op tafel te zetten!

Ingrediënten (voor 8 personen):

500 gram champignons
1 ui
2 tenen knoflook
2 liter groentebouillon
125 ml crème fraiche (light)
250 gram kastanjechampignons

How to:

– Snijd de champignons in partjes en de ui in grove stukken
– Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui
– Pers de knoflook en bak dit mee in de pan
– Voeg hier vervolgens de champignons aan toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur bakken
– Voeg hier vervolgens de groentebouillon aan toe
– Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten koken op een laag vuur
– Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep
– Roer de crème fraiche door de soep
– Breng de soep al roerende nogmaals aan de kook en laat ongeveer 3 minuten koken
– Snijd de kastanjechampignons in schijfjes
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons
– Voeg de kastanjechampignons toe aan de soep en roer het geheel goed door elkaar
– Breng op smaak met peper en zout



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *