Cheesecake ‘New York style’

Cheesecake ‘New York style’

Mijn favoriete desert is cheesecake, zonder twijfel! Als er cheesecake op de desertkaart staat, hoef ik normaliter niet eens verder te kijken. Omdat we al een tijdje niet uit eten kunnen, heb ik dit weekend zelf een cheesecake gemaakt. En die was echt heeeerlijk!!

Ingrediënten:

12 bastogne koekjes
40 gram roomboter
0,5 citroen
600 gram roomkaas
125 gram zure room
175 gram kristalsuiker
3 eieren
2 theelepels maïzena

How to:

– Verwarm de oven voor op 140 graden
– Hak de bastogne koekjes in een keukenmachine in kleine stukjes
– Smelt de roomboter in een pannetje en meng hier de verkruimelde bastogne koekjes doorheen
– Bedek een springvorm (20 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat olijfolie
– Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel
– Rasp de schil van de citroen
– Doe de roomkaas, zure room, kristalsuiker en citroenrasp in een kom en meng het geheel goed door elkaar
– Voeg vervolgens de eieren en maïzena toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar
– Giet het roomkaasmengsel in de springvorm
– Zet de cheesecake 70 minuten in de oven, totdat deze gaar en goudbruin is
– Laat de cheesecake vervolgens 2 uur in de oven staan, eventueel met de deur op een kier
– Laat de cheesecake tot slot een nacht opstijven in de koelkast



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *