Courgette lasagne

Courgette lasagne

Lasagne, maar dan een variant met weinig koolhydraten en veel groente. Heerlijk én gezond!

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 courgettes
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram mager rundergehakt
1 rode paprika
100 gram champignons
2 theelepels oregano
2 theelepels basilicum
2 theelepels peterselie
400 gram tomatenblokjes
30 gram Parmezaanse kaas
125 gram ricotta

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 0,5 cm dik
– Leg de plakken courgette op een bakplaat en bestrooi deze met peper en zout
– Bak de courgette 20 minuten in de oven
– Snijd de ui in kleine stukjes
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook
– Voeg hier vervolgens het gehakt aan toe en rul het gaar
– Snijd de paprika in blokjes en de champignons in schijfjes en bak dit mee met het gehaktmengsel
– Voeg de oregano, basilicum en peterselie toe en meng het geheel goed door elkaar
– Voeg vervolgens de tomatenblokjes en naar smaak peper en zout toe
– Laat het geheel 15 minuten sudderen op een laag vuur
– Meng de Parmezaanse kaas en ricotta door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe
– Bouw de lasagne op met telkens een laag gehaktsaus, courgette en kaas
– Zet de lasagne 30 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *