Frambozen meringues

Frambozen meringues

Deze frambozen meringues zijn een feestje om op te eten, maar ook om naar te kijken!

Ingrediënten (voor 12 stuks):

75 gram frambozen
200 gram kristalsuiker
1 citroen
4 eieren
50 gram poedersuiker

How to:

– Verwarm de oven voor op 100 graden
– Doe de frambozen en 50 gram suiker in een pannetje en breng het geheel langzaam aan de kook
– Laat het geheel enkele minuten koken op een laag vuur
– Druk de frambozensaus met een lepel door een zeef, zodat de pitjes achter blijven
– Halveer de citroen en maak een kom en de gardes van de mixer hiermee vetvrij
– Splits de eieren, zodat alleen de eiwitten over blijven
– Klop de eiwitten op halve kracht schuimig met de mixer
– Voeg vervolgens telkens een kwart van de overige kristalsuiker toe en blijf kloppen tot alles is opgenomen
– Blijf het geheel kloppen totdat er stevige pieken ontstaan en het schuim glanst
– Schep de poedersuiker door het schuim heen
– Verdeel het schuim in gelijke hoopjes over een bakplaat
– Druppel een theelepel frambozensaus op ieder hoopje schuim
– Roer voorzichtig met een satéprikker door de frambozensaus heen, zodat er mooie spiralen ontstaan
– Zet de frambozen meringues 120 minuten in de oven
– Zet vervolgens de oven uit en laat de frambozen meringues helemaal afkoelen in de oven

TIP: Dit recept is gebaseerd op het basisrecept voor Meringues!



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *