Gegratineerde gnocchi met kip en kastanjechampignons

Gegratineerde gnocchi met kip en kastanjechampignons

Gnocchi zijn een soort deegballetjes, gemaakt van aardappel en bloem. Dit recept voor gegratineerde gnocchi met kip en kastanjechampignons geeft een verrassende twist aan deze van oorsprong Italiaanse pastasoort.

Ingrediënten (voor 2 personen):

250 gram gnocchi
250 gram kastanjechampignons
100 gram magere spekreepjes
200 gram kipfiletblokjes
250 gram spinazie
1 theelepel tijm
500 gram tomatenpassata
1 kippenbouillonblokje
1 bolletje mozzarella

How to:

– Verwarm de oven voor op de grillstand
– Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking
– Snijd de kastanjechampignons in partjes
– Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes enkele minuten
– Voeg de kastanjechampignons en kipfiletblokjes toe en laat het geheel enkele minuten bakken
– Voeg de spinazie (in delen) toe en laat het geheel op een laag vuur bakken totdat de spinazie slap en geslonken is
– Voeg hier vervolgens de tijm, tomatenpassata, kippenbouillonblokje en naar smaak peper en zout aan toe en meng het geheel goed door elkaar
– Roer de gnocchi door de saus heen en schep het geheel in een ovenschaal
– Snijd de mozzarella in kleine stukjes
– Bestrooi het geheel met de mozzarella
– Zet de ovenschaal 10 minuten onder de grill in de oven, zodat de mozzarella gesmolten en goudbruin is



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.