Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s

Nog een recept voor gevulde paprika’s! Deze keer niet met puntpaprika’s, maar met ‘gewone’ paprika’s. En ook deze variant is om van te smullen!

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 rode paprika’s
200 gram mager rundergehakt
1 ui
1 theelepel chilipoeder
1 blikje mais (150 gram)
140 gram tomatenpuree
50 gram geraspte 30+ kaas
100 gram zilvervliesrijst

How to:

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snijd de paprika’s door midden, maak deze schoon en zet deze alvast 5 minuten in de oven
– Verhit wat olijfolie in een koekenpan en rul hierin het gehakt gaar
– Snijd de ui in kleine stukjes en bak dit mee met het gehakt
– Voeg hier vervolgens de chilipoeder, mais en tomatenpuree aan toe en laat het geheel enkele minuten op een laag vuur staan
– Haal de paprika’s uit de oven en vul deze met het gehaktmengsel
– Strooi hier vervolgens de geraspte kaas overheen
– Zet de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten en goudbruin is
– Kook de rijst zoals beschreven op de verpakking
– Dien de rijst en de gevulde paprika’s apart op



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.